333

SAMENVATTING

In het kort

Deuteria Beverages heeft ontdekt  dat het gebruik van ETHANOL-D in alcoholische dranken  de bekende schadelijke effecten van ethanol , zoals katers, levercirrose, maagkanker, keelkanker en Aziatische ‘flush syndroomverminderd.

Bedrijfsgeschiedenis

Deuteria Beverages is in 2009 opgericht in  Nevada als naamloze vennootschap door Anthony (Tony) W. Czarnik. De eerste menselijke proof-of-concept studies werden door Tony zelf voltooid. Na het innemen van een cocktail gemaakt met ETHANOL-D, meldde Tony soortgelijke, wenselijke bedwelmende effecten als met gewone ethanol, maar met minder ongewenste kater effecten (duidelijk bevooroordeeld). Op basis van dit eerste resultaat werd een octrooiaanvraag ingediend op 21 augustus 2009 en uitgegeven op 25 februari 2014 als US patent #8.658.236.

Potentiële Voordelen

Leiderschap

Adviseurs & Key Consultants

Contactgegevens

Anthony W. Czarnik, PhD, Manager
ACzarnik@deuteria.com

ETHANOL-D
eerste doorbraak voor alcoholhoudende dranken in 10.000 jaar

Geschiedenis en uitdagingen van alcoholgebruik
Ethanol is het gebruikelijke ingrediënt van alle alcoholhoudende dranken, waaronder bier, wijn, sterke dranken en likeur. De wereldwijde verkoop van alcoholische dranken is meer dan duizend miljarddollar. Een overzicht van het wereldwijde alcoholgebruik wordt hieronder weergegeven.

De nadelige effecten van alcoholgebruik zijn o.a. katers, levercirrose, maagkanker en Aziatische Flush Syndroom. Deze effecten worden veroorzaakt door de werking van twee enzymen, alcoholdehydrogenase en aldehyde dehydrogenase, op ethanol en de vorming van een tussenliggende metaboliet, acetaldehyde.

De ontdekking en voordelen van ETHANOL-D

Door de vorming van acetaldehyde te verminderen, kunnen de nadelige effecten van ethanol worden verminderd. Deuteria Beverages ontdekte dat de vervanging van twee waterstoffen op ethanol met een natuurlijk voorkomende isotoop, deuterium, de chemische bindsterkte verhoogt en de enzymatische vorming van acetaldehyde vermindert. DBev heeft de gunstige effecten van Ethanol-D aangetoond op het verminderen van Aziatisch Flush Syndroom, dat een markt vertegenwoordigt van ten minste 4 miljard mensen.

null

Intellectuele Eigendommen – Uitgebreide Wereldwijde Dekking

Patentbescherming voor het gebruik van ETHANOL-D in alcoholische dranken is aangevraagd in 27 jurisdicties wereldwijd. Negentien patenten zijn al uitgegeven, 1 is verleend (nog niet uitgegeven), 6 in afwachting en één verlaten.

Map

By RWDG